facebook profiel Tanja Stigter - Kindertherapeutlinkedin profiel Tanja Stigter - Kindertherapeut

TRAININGEN

DYSLECTIE EN TOUWTJE SPRINGEN (GROEP 4 T/M 6)
Praktische training voor kinderen die lezen en schrijven lastig vinden. Deze kinderen hebben vaak een fase van de motorische ontwikkeling overgeslagen. De hersenbalk is dan nog niet genoeg ontwikkeld en de verbindingen die nodig zijn om te leren lezen, zijn nog niet volledig aanwezig. Wanneer dit het geval is, wordt een kind te vroeg ‘gedwongen’ om te leren lezen. Hierdoor kunnen problemen ontstaan. Veertien weken lang ga je vier keer per week aan de slag om hersengebieden goed te laten samenwerken en zintuigen optimaal te laten functioneren. Om zodoende een ontspannen kind te krijgen dat vorderingen maakt met lezen, een beter handschrift krijgt en minder spellingsfouten maakt. Wekelijks een uur in de praktijk en 3 x 20 minuten zelf thuis met de meegekregen oefeningen. Tekenen, letters kleien, visuele oefeningen, auditieve oefeningen, tastspelletjes, geheugentraining.

IK LEER ANDERS (VANAF GROEP 4 T/M 8)
De training ‘Ik leer anders’ is volledig afgestemd op anders lerende kinderen. De gave om beelden snel en efficiënt op te kunnen slaan wordt aangewend om leerstof naar beelden te vertalen. ‘Ik leer anders’ is een korte, praktische leermethode waarin het kind in 4 sessies de basis leert om informatie visueel op te slaan zodat deze onthouden wordt.

 • Sessie 1: Wat is anders leren, hoofd opruimen/ordenen en woorden visueel leren opslaan
 • Sessie 2: Taal (alfabet visueel opslaan, woordpakketten), lezen
 • Sessie 3: Rekenen (tafels, optellen, aftrekken, automatiseren)
 • Sessie 4: Klokkijken
 • Daar waar je kind problemen heeft, gaan we aan de slag. Dit gebeurt aan de hand van een werkboek dat deel uitmaakt van de methode. Tijdens de sessies ben je als ouder aanwezig en leren jij en je kind de technieken waarmee je thuis verder gaat. We spreken af waar je met je kind aan gaat werken en wat de volgende keer aan de orde komt. Na 4 sessies is de basis aangeleerd en kun je deze samen met je kind verder toepassen.

  IK LEER LEREN (GROEP 8, BRUGKLAS, TWEEDE KLASSERS)
  Slimme handvatten om makkelijker en efficiënter te leren. Het programma is een groepstraining zodat kinderen kunnen leren van elkaar, maar ze kunnen ook individueel gecoacht worden. Iedere training kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Leren ontspannen en leren concentreren spelen in iedere training steeds een belangrijke rol. Je krijgt veel tips, weetjes, testen en oefeningen. Elke sessie heeft een eigen thema en wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties:

 • Sessie 1: Ontdek je motivatie en leerstijl (meervoudige intelligenties).
 • Sessie 2: Omgaan met stress, faalangst en leerblokkades (fixed mindset en growth mindset).
 • Sessie 3: Plannen en organiseren en structureren van je huiswerk (executieve functies).
 • Sessie 4: Beter concentreren.
 • Sessie 5: Leertechnieken voor boekenkringen, spreekbeurten, werkstukken, verhalen schrijven, geschiedenis leren, begrijpend lezen, redactiesommen… (schema’s en mindmappen).
 • top